Innovatie

Innovatief met tulpen
Als voorloper in innovatie en technische ontwikkelingen werkte Germaco al in 1988 met de Sercom klimaatcomputer. Trots zijn we op de Germaco plukbak en broeikrat, beide door ons ontwikkeld. We stonden in de tulpenbroei vooraan bij de introductie van het containersysteem met volautomatisch vol en leegzetten van containers. Hadden de eerste zelfrijdende kopmachine met cyclonen achterop en gebruikten als een van de eerste bedrijven de mede door ons ontwikkelde bosmachine.

Water recirculatie
Sinds 2015 zijn we het eerste bedrijf dat op grote schaal aan water recirculatie doet. Dit houdt in dat al het water dat we gebruiken hergebruikt water is of opgevangen regenwater. Hierdoor lozen we geen water meer, want alles wordt her- en opgebruikt. Dit water wordt ontsmet d.m.v. ozon. Ozon ontsmet, oxideert (dode organismen uit het water halen), en verhoogd het zuurstof gehalte in het water.

Track and trace

Samen met onze automatiseerder, Automated4u hebben wij een track and trace systeem ontwikkeld. Hiermee hebben we een volledig geautomatiseerd registratieprogramma voor de tulpen en kunnen we elke bloembol volgen vanaf dat deze op het land staat totdat de bloem ons bedrijf verlaat. Zo kennen we de volledige historie van elke bloem.

Brochure